El teu país com mai l'has vist

Iniciatives extraordinàries per gaudir del patrimoni, l’art i la natura

Una terra rica en història i cultura

Un món de possibilitats per explorar en companyia

El plaer de gaudir de casa teva

Hi ha moltíssim per descobrir i és tant a prop

Marcades per la petjada del Bisbe i Abat Oliba, les Cases d’Oliba són conjunts arquitectònics amb arrels mil·lenàries,  autèntics tresors escampats al llarg del territori que guarden els exemples més notables de l’art de cada època.

Aquesta proposta cultural, iniciativa del Bisbat de Vic,  t’acosta a indrets extraordinaris com els monestirs de Ripoll, l’Estany o Sant Joan de les Abadesses entre d’altres i et permet gaudir de tots ells amb entrades conjuntes i importants descomptes.

Catalonia Sacra és un projecte conjunt dels 10 bisbats amb seu a Catalunya creat amb la voluntat de promocionar i difondre la riquesa i diversitat del patrimoni de l’Església.

A l’agenda cultural hi trobaràs les festes i celebracions populars, conferències, activitats guiades i itineraris culturals en els que pots participar que es duen a terme a tot Catalunya.

El Camí Oliba és un autèntic museu enmig de la natura; un sender de gran recorregut que transcorre entre Montserrat i els Pirineus passant per alguns dels pobles i  ciutats amb més història de la Catalunya Vella.

A peu o en bicileta, el Camí Oliba et porta a descobrir  al llarg dels seus més de 200 quilòmetres, no només natura i paisatges sinó també algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic de Catalunya.

 

Visitar l’Estany és conèixer la capacitat humana per transformar el territori en funció de les necessitats i la tecnologia existents.

Camins d’anada i tornada reflectits a l’Estany i que en conformen el paisatge cultural.​